čtvrtek 17. dubna 2014

První vizualizace


První vizualizace, pravděpodobně budoucí "hlavní" pohled. Jde o záběr z obytné ulice skoro přesně
severním směrem. To šedé vpravo je sousední dům, přibližně tři metry fasády má uskočeny dozadu, zbytek drži uliční čáru.
Černošedá cihla na fasádě je výsledkem rozvahy na téma vhodného materiálu, který není moc trapný (omítka na polystyrenu), ani klišé (kvalitní omítka), není přehnaně přírodní-degradující (dřevo), přehnaně odolný (plech). Materiál, který by nebyl přehnaně netradiční do maloměsta (pohledový beton) a který by kontrastoval s průhledností skla (vylučuje všechny plasty). Něco těžkého a solidního (vylučuje např. cembrit), ale ne zbytečnou divočinu (kamenný obklad). Jsou ještě další možnosti, ale nakonec jsem se dostal k režnému zdivu, resp. kvůli tloušťce pravděpodobně jen k cihlovým páskům (ještě to musí dořešit).
Nechtěl jsem křiklavě oranžovou, ani netradiční žlutou či bílou. Zvažoval jsem tmavě červenou, ale myslím, že elegantní tmavá by mohla zafungovat. Otázkou je, kdy je takový dům elegantně černý, kdy je to našedlá špína a kdy všechny povrchy splývají do jednoho velkého stínu...

Žádné komentáře:

Okomentovat